Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Rekordszámú nevezés a VinAgorára

Népszava|2012. jún 27. 11:09
[A+ A-]
Idén rekordszámú nevezés érkezett a VinAgora nemzetközi borversenyre, pontosan 630 minta, melyeket a bor-rajongó közönség is tesztelhet a verseny gálájára ellátogatva Június 30-án a Boscolo Konferencia Központba(BP. Erzsébet Krt. 9-11 bejárat az Osvát utca felől) 12-20 óráig.
A VinAgora hazánk egyetlen olyan versenye, ahol a hazai és a külföldi borok együtt mérettetnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. A szakma kemény munkájának gyümölcsét pedig az érdeklődők a gálán arathatják le, összehasonlítva a világ számos helyéről érkező nedűket egy rendkívül elegáns környezetben június 30-án. Sokan évről évre a VinAgora gálán új kedvenc borrégiókra, tételekre akadhatnak, a borok színes világába betekintést nyerve, ezenkívül különleges rendhagyó programok sorát is kínálják a szervezők:

A nyári szarvasgomba és kalapos társai illat és íz élmény: Szakács János, a téma specialistája beszél a szarvasgombáról, az azt körülölelő misztikumról, és saját tapasztalatairól, a különböző gombákat végig kóstolva, persze a gombákhoz illő borokkal kísérve. Előadás kezdete 16:00.

Mesterkóstoló a sötétben - csúcsborászok, csúcsborok: Négy kiváló szaktekintély, Légli Ottó, Szepsy István, Tiffán Ede és Zilai Zoltán, hat csúcsbort fognak bemutatni egy vaksötét teremben. Három bor a VinAgora versenyen kiemelkedő eredményt elért lesz, másik három pedig külföldi, nemzetközileg elismert csúcsbor. A program célja, hogy bemutassa, milyen érzés sötétben kóstolni, és kizárólagosan az ízekre hagyatkozni. A láthatatlan kiállítás kezdete 14:00.

Ezen programokon kívül is, számos érdekfeszítő és tanulságos esemény lesz, így ismételten érdemes ellátogatni a hazánk bor-iránytűjének nevezett VinAgora verseny gálájára.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!