Előző
Következő
új cikk

Belföld

Milliárdok útját vizsgáltatná meg a miskolci MSZP

Népszava|2012. jún 29. 05:09
[A+ A-]
Ma a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon 77 ügyben tesznek feljelentést a miskolci szocialisták. Dr. Simon Gábor szocialista parlamenti képviselő, városi pártelnök, aki a borsodi megyeszékhely önkormányzatnak is tagja, lapunknak elmondta: nagyjából ötven esetben hűtlen kezelés miatt fordulnak a nyomozó-hatósághoz, de okirathamisítás, hanyag kezelés és hatóság félrevezetése miatt is tesznek feljelentést.
Számításuk szerint ezekben az ügyekben több mint három milliárd forint kár érte a borsodi megyeszékhelyet. Az MSZP-s politikus közölte, azért Debrecenben fordulnak a hatóságokhoz, mert azokban az ügyekben is a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség nyomoz, amelyek miatt Miskolc fideszes polgármestere az előző szocialista városvezetés ellen feljelentést tett.

A szocialisták szertnék, ha egyebek mellett a veszteséges városi vagyonkezelőnél kifizetett prémiumokat és az új villamosok beszerzését is vizsgálnák. Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetője megismételte, hogy az új villamosok beszerzésekor a fideszes többség a legkedvezőtlenebb ajánlat mellett döntött, így egy milliárdot veszített a város. A helyi képviselőtestület ugyanis úgy döntött a beszerzésről, hogy nem tudták, a szakértők ezt nem javasolták. A bírálók véleményét utólag, véletlenül "fújta a szél" a szocialistákhoz, akárcsak sok más, jogilag megkérdőjelezhető ügyet. A városban ugyanis Simon Gábor szerint a választások óta még az amúgy kötelező tájékoztatást sem kapja meg az ellenzék.

Sem a fideszes városvezetőktől, sem az önkormányzati intézményektől, amelyeket - akárcsak országszerte - a borsodi megyeszékhelyen is saját embereivel tölt fel a kormánypárt. A közgyűlés ülésein nem lehet napirend előtt szólni, kérdezni, interpellálni, írásban pedig csak arra válaszol a kétharmad, amire akar.
Miskolcon félnek az emberek, különösen az önkormányzati intézményeknél, ezért a városban demokráciaközpontot szervez az MSZP. Oda várják az állampolgári bejelentéseket további gyanús ügyekről, de a központban jogi segítséget is kaphatnak a bajba jutottak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!