Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: fizessék a kártérítést a fideszesek

Népszava|2012. jún 29. 05:14
[A+ A-]
Az esztergomi MSZP a helyi Szent István Gimnázium hét tanárának 2009-es jogellenes elbocsátása miatti - 70 milliós - kártérítést a döntésben annak idején részt vett fideszes önkormányzati képviselőkkel fizettetné meg.
Nyíri Attila szocialista képviselő a javaslatot azzal magyarázta lapunknak, hogy a döntésért az azt meghozó fegyelmi, illetve "tényfeltáró" bizottság tagjai - kizárólag fideszes politikusok - a felelősek, hiszen már akkor egyértelmű volt, hogy jogsértő a pedagógusok kirúgása. Tudatos, "példát statuálni akaró" döntésük következményéért, azaz a bírságért nekik kell felelniük, nem pedig az iskolának vagy a rossz pénzügyi helyzetben lévő önkormányzatnak - mondta Nyíri Attila.

Az ügy előzménye, hogy a még Meggyes Tamás fideszes polgármester vezette város nagy múltú gimnáziumát össze akarták vonni egy másik intézménnyel és el is akarták költöztetni. Az emiatt tiltakozó iskolaigazgatót a képviselőtestület leváltotta, majd az erre reagálva szervezett diákdemonstrációkra hivatkozva indítottak eljárást a pedagógusok ellen. az eljárásban a megbízott iskolaigazgató - akinek kinevezését a diákok, a szülők és a pedagógusok is ellenezték - a tanárokat tette felelőssé, noha ő sem tudta kezelni a helyzetet és nem is adott egyértelmű munkáltatói utasítást a pedagógusoknak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!