Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vona Gábor nyilvános vitára hívja Köves Slomót

MTI|2012. jún 29. 12:12
[A+ A-]
A Jobbik elnöke kész egy az antiszemitizmusról szóló nyilvános vitában részt venni Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijával - jelentette be Vona Gábor pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Köves Slomó múlt héten csütörtökön jelentette be, hogy véleménye szerint konzultációt kell indítani az antiszemitizmus ellen a magyar társadalomban és a zsidó szervezetek között is.

Vona Gábor hangsúlyozta: a Jobbik politikai munkája során a valódi problémákkal akar foglalkozni. Leszögezte azt is, hogy a "Jobbiknak nincs, nem volt és nem is lesz olyan programpontja, javaslata, elképzelése, amely Magyarországon etnikai, vallási szempontból különbséget tenne az emberek között".

Az ellenzéki pártelnök szerint jelenleg pártja ellen egy "összehangolt rágalomkampány" zajlik, amelynek "felszínes célja", hogy a Jobbikot antiszemita, rasszista szélsőségnek állítsa be. Vona Gábor úgy látja: ennek a kampánynak a valódi célja, hogy megakadályozza a Jobbik további erősödését, azt, hogy a párt a következő választásokon a Fidesz kihívója lehessen, és hogy megpróbálják "karanténba zárni" a Jobbik programját és elképzeléseit az emberek elől.

Vona Gábor elmondta: a Köves Slomóval folytatott vitán tisztázni lehetne, hogy az "antiszemitizmus lebegtetése Magyarországon kinek az érdeke", illetve azt is, hogy sem a Jobbik, sem annak programja nem antiszemita, hanem "magyarpárti". Hozzátette, a vitára való felkérést jövő hét elején levélben küldi el Köves Slomónak.

A Jobbik elnöke kérdésre válaszolva beszélt arról is: Szegedi Csanádnak, a párt európai parlamenti képviselője nyilvánosságra került zsidó származásának a Jobbikon belüli kezelése is csak azt bizonyítja, hogy az ellenzéki párt nem antiszemita. Hangsúlyozta: a Jobbik nem a származása alapján ítél meg senkit, hanem a "magyar ügyhöz" való hozzáállása alapján.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!