Előző
Következő
új cikk

Kultúra

A Velencei-tó partján horgonyoz le nyáron az EFOTT

nepszava.hu|2012. jún 29. 13:41
[A+ A-]
Fesztiválvárossá válik Velence 2012. július 3-8. között! A legnagyobb magyar zenekarok, a változatos kulturális- és sportprogramok, azaz a hamisítatlan EFOTT-hangulat évtizedek óta adott, az idei évben ehhez társulnak hozzá a Velencei-tó remek természeti adottságai.
Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) hazánk legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválja, amely az elmúlt két évben látogatócsúcsot is döntött. Pécs-Orfűre és Szolnokra is közel hetvenezren látogattak el. Az 1976 óta vándorló hallgatói rendezvény most egy kiváló környezeti adottságokkal rendelkező helyszínre, Velencére költözik.

Hosszú strandszakasz a Velencei-tó partján, úszómedence és változatos sportpályák, amelyek többek között wakeboard-ra, kosárlabdázásra, strandfocira, teniszre, röplabdára, valamint túra- és sárkányhajózásra adnak lehetőséget. Mindezek után nem csoda, hogy a 2012-es EFOTT programkínálatában még hangsúlyosabbá válik a sport! Olyannyira, hogy magára az eseményre szervezett biciklis út keretében is el lehet jutni, a "Tekerj az EFOTT-ra!" programmal.

A remek sportprogramok mellett a színház szerelmesei sem unatkoznak majd: a Szkéné Színház előadói és vendégművészei minden este fellépnek a fesztiválon. Velencén láthatjuk A fajok eredete, a Galaxis útikalauz stopposoknak, a Parasztopera, illetve a Tévedések vígjátéka című darabot.

A széles zenei palettát nehéz lenne pár sorba foglalni, hiszen több mint háromszáz fellépő lesz majd Velencén, így álljon itt néhány név, a teljesség igénye nélkül: DubFX, Dr. Alban, John Dahlback, Roni Size, Brooklyn Bounce, Freestylers, Carbonfools, Compact Disco, Tankcsapda, Deák Bill Blues Band, Quimby, Kiscsillag, 30Y, Csík Zenekar, Péterfy Bori, Irie Maffia, Mystery Gang, Neo, Magashegyi Underground, Vad Fruttik...

EFOTT - Csak szabadon...

Lájkoljon minket a Facebook-on is!