Előző
Következő
új cikk

Belföld

Új Fidesz-oligarcha a kormányban

Népszava|2012. júl 3. 05:08
[A+ A-]
Komoly vagyona van a Miniszterelnökség frissen kinevezett államtitkárának - derült ki a kormany.hu-ra felkerült vagyonnyilatkozatból. A Simicska Lajos bizalmi emberének tartott Győri Tibor arany és aranyfedezetű értékpapírok mellett (ezek mennyiségét nem közölte) egyebek között 3 millió forint készpénzzel, egy 20 millió és egy 17,5 millió forintos életbiztosítással, 10 millió forintnyi forintalapú és 43,5 millió forintnyi devizaalapú értékpapírral is rendelkezik.
Emellett több könyvritkasága, komoly ingatlanérdekeltségei és egy Audi A5-öse is van.

Győri Tibor egykor a Fidesz jogtanácsosa volt, majd megalapította a kormányközeli Nézőpont Intézet jogelődjének számító Europtimus Tanácsadó Zrt-t. Az államtitkár Simicska Lajos közvetlen munkatársaként 1995 és 2003 között a Mahir Rt. vezérigazgatója is volt. Győri jelenleg a tulajdonosa a Media System Kft.-nek, mellyel szemben 10,6 milliós tagi követelése van.

A másik két új államtitkár, Lázár János és Szijjártó Péter vagyona a legutóbbi bevállás, január óta nem változott: eszerint Lázár képviselői javadalma továbbra is havi 1 millió 66.740 forint, de az egyéb jövedelmekkel együtt átlagosan havi 2 millió forintot kap, megtakarításai és tartozásai továbbra is 41-41 millió forintot tesznek ki. Szijjártó Péternek 50 282 000 forint megtakarítása van, tartozása pedig nincs.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!