Előző
Következő
új cikk

Utcazene Fesztivál Veszprémben

Népszava|2012. júl 3. 13:44
[A+ A-]
Szerdán indul az immár tízéves múltra visszatekintő Utcazene Fesztivál az észak Balatoni nagyvárosban, Veszprémben, ahol ingyenesen szórakozhatnak a rendezvényen a vendégek
Holnap, vagyis szerdán kezdődik, és szombatig tart az Utcazene Fesztivál Veszprémben, mely egy több mint tízéves múltra visszatekintő, neves előadókat felvonultató rendezvény, az idén ingyenes látogathatósággal.

Magyarországon elsőként Veszprémben rendeztek utcazene fesztivált, azóta sokan követték a példát. Idén csak magyar előadókat hívtak meg, akik a szokásostól eltérő formációban és hangzással lépnek színpadra. Sok olyan együttes érkezik a városba, akik az elmúlt napokban a soproni VOLT Fesztivál nagyszínpadán léptek fel, Veszprémben azonban a helyi közönség akusztikus koncertet kap tőlük. Köztük van a Kiscsillag, a Pál Utcai Fiúk, a Supernem és az Irie Maffia, a Magashegyi Underground pedig szimfonikus betétekkel fűszerezi műsorát.

A fesztiválozók pénteken este az Óváros téren emlékeznek meg a 20 éves Enyhe Fintor Klubról. Az "időutazásban" két kultikus csapat segít, a néhány koncert erejéig ismét összeállt Sexepil zenekar, valamint az Európa Kiadó.

Szombatig a hagyományokhoz híven délutánonként belváros-szerte több helyszínen utcazenészek szórakoztatják a sétálókat. A zsűri és a közönség ismét megválasztja az általa legjobbnak ítélt fellépőket, a győztes 500-500 ezer forintot kap.

A fesztivál szerdán este fél kilenckor a veszprémi várban felállított nagyszínpadon a Pál Utcai Fiúk akusztikus koncertjével indul, majd a Magna Cum Laude hasonló programmal lép a közönség elé.