Előző
Következő
új cikk

Belföld

Rendőri sajtóguru a Heti Válasznál

Népszava|2012. júl 3. 13:07
[A+ A-]
A Figyelő hetilap nemrég távozni kényszerült főszerkesztője, Illisz L. László megállapodást kötött a Heti Válasz Kiadó Kft.-vel - közölte a kiadó. A megállapodás szerint Illisz, aki múlt pénteken megegyezésre hivatkozva távozott a függetlennek mondott Figyelőtől - állítólag egy, a kormányt bíráló cikk miatt - szeptember elsejétől felelős szerkesztői minőségben irányítja a Heti Válasz online szerkesztőségét.
A jogász végzettségű újságíró korábban az InfoRádió szerkesztőjeként, a Világgazdaság munkatársaként és Vasárnapi Blikk főszerkesztőjeként is dolgozott - áll a hírekben.

Minden elérhető életrajzából törölte(tte) azonban azt Illisz azt a - talán szégyellnivalónak tartott? - jelentős mozzanatot, hogy annak idején Pintér Sándor javaslatára a Zsaru Magazin, a rendőrség hivatalos lapja főszerkesztői megbízását kapta a rendőri vezetéstől. Nemrég a fideszes vezetésű Pest megyei város Budakeszi Hírmondó című havilapja főszerkesztői pályázatának is nyertese lett, bár utóbb erről lemondott - furcsamód ez sem szerepel szakmai életrajzban.

A belügyben bennfentes, a jobboldalhoz, és főként Pintérhez végtelenül lojális Illisznél - már a rendőrségtől való távozása után mint a Világgazdaság szerkesztőjénél, 1999-ben - gyanúsítotti házkutatást tartottak a Postabank-ügy nyilvánosságra hozott úgynevezett VIP listái miatt. (A VIP lista azoknak a személyeknek a nevét tartalmazta, akik kedvezményes kamatozású betéteket helyeztek el a Postabanknál, illetve akik kedvezményes kamatra vettek fel hitelt a pénzintézettől.)

A házkutatás eredménytelen lett, Illisz ártatlannak bizonyult.
Pintér bizalma azóta is töretlen az Illisz-családban. A fiatalabb Illisz testvér - információink szerint - a Terrorelhárítási Központ munkatársa - fotóriporterként.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!