Előző
Következő
új cikk

Belföld

Újra jár a gyes az egészségkárosodott kismamáknak

MTI|2012. júl 3. 17:45
[A+ A-]
Az Országgyűlés hétfőn szavazott a szociális tárgyú törvénycsomaghoz benyújtott módosító indítványokról, amelyek között elfogadta a szociális bizottságnak azt a javaslatát, amely alapján újra jár a gyes - nemcsak a rokkantsági ellátásban, hanem - a rehabilitációs ellátásban részesülő kismamáknak is.
Tapolczai Gergely, az Országgyűlés szociális bizottságának fideszes tagja hónapok óta tartó szakmai egyeztetések után érte el, hogy a parlament szakbizottsága olyan módosító javaslatot nyújtson be, amely a rehabilitációs ellátásra jogosult édesanyáknak is biztosítja a gyes folyósítását - közölte a kormánypárti frakció, hozzátéve, hogy az Országgyűlésben is elfogadott módosító indítvány mintegy 1500 kismamának, édesanyának nyújt segítséget.
"A Fidesz-KDNP-frakciószövetség továbbra is a családbarát politika híve" - olvasható a képviselőcsoport közleményében.

Tapolczai Gergely múlt pénteki közleményében visszautasította, hogy az LMP sikere lenne - mint ahogy azt az ellenzéki párt képviselői állították - az említett bizottsági módosító indítvány, amely visszaadja a gyest az egészségkárosodott kismamáknak. Ertsey Katalin és Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselők június 23-i közleményükben írtak arról, hogy véleményük szerint a kormány "újabb célpontja" az egészségkárosodásban szenvedő kismamák, akik januártól nem részesülhetnek egyszerre gyesben és rehabilitációs ellátásban. A néhány nappal később benyújtott, ezen változtatni javasló bizottsági módosító indítványt az LMP a saját sikerének nevezte.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!