Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Nincsenek sellők - közölte az USA kormányzata

MTI|2012. júl 4. 14:13
[A+ A-]
A közlés meglepetést keltett, de nem azért, mert minden amerikai eddig szentül hitte, hogy a világtenger hemzseg a kis és nagy hableányoktól, hanem hogy Washington egyáltalán foglalkozik a témával és az eléggé nyilvánvalót - mármint, hogy nincsenek sellők - még be is jelenti.
Az előzmény: az amerikaiak közül többen nekiszegezték a világhálón a "létkérdést" a kormányzatnak, miután a Discovery Channel tévécsatorna dokumentumfilmszerű műsort sugárzott, amely szirénekkel foglalkozott Sellők: a meglelt test (Mermaids: The Body Found) címmel.

A film hatott, és több amerikai állampolgár kérdezett a kormányzat hivatalos honlapfórumán, emiatt pedig az amerikai kereskedelmi minisztérium kénytelen volt megbízni a tengerekkel foglalkozó tudományos hivatalát, a National Ocean Sercive-t (NOS) a válaszadással.

"Nincs bizonyíték arra, hogy valaha emberi vízi lények bukkantak volna fel" - közölte a NOS. Az adófizetők megnyugtatására hozzátette, hogy nincs külön sellőlelő projektje, a szirénlét-cáfolatra meglévő források alapján jutott - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!