Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Hugh Grant címe

Népszava|2012. júl 8. 19:32
[A+ A-]
Egykori, kiváló kollégám, a nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár, Kumin Ferenc, a hírek szerint most Hugh Grant címét nyomozza éppen, hogy levélben magyarázhassa el a brit színésznek a magyar médiaviszonyokat, amelyeket teljesen félreért, amikor úgy fogalmaz, hogy az állam a média feletti uralom átvételével fenyeget.

Kumin Ferivel sok órát ültem együtt az ATV stúdiójában közös műsorainkban, s mindig élveztem nagyvonalú, frappáns politikai elemzéseit. Ahhoz, hogy ő ott kifejthesse álláspontját bizony kellett, hogy létezhessen ehhez fórum, sőt, ezt még finanszírozni is lehessen piaci alapon.

Ehhez képest most az egypárti médiahatóság kedvenc rádiómat, a Klubrádiót akarja ellehetetleníteni mondvacsinált ürügyekkel.

Aztán a finanszírozás. Bár az állam manapság sokat költ reklámokra, ellenzékinek minősített orgánum ezekből a pénzekből nem kap. Állami vállalat még véletlenül sem hirdet momentán kormányzatot bíráló lapban, csatornán. Sőt, a magáncégeket is súlyosan megfenyegetik, hogy ők se merjenek ilyesmit tenni. A közmédia totálisan elfoglalva - az eredmény látszik.

Feri, szerintem ezt ne írd meg Hugh Grantnak, mert rossz fényt vetne az országunkra. És úgy emlékszem, azokban a nem túl régi időkben, te sosem hazudtál. Biztos vagyok benne, hogy ebben nem változtál. Ne keresd Grant címét, amíg igazat nem mondhatsz.

Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell.