Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Takarékos benzines

Népszava|2012. júl 13. 10:17
[A+ A-]
A 2012 végén forgalomba kerülő Citroën C-Elysée azoknak az ügyfeleknek kínálja a Citroën
technológiai és esztétikai színvonalát, akik vonzó küllemű és megbízható négyajtós modellt keresnek elérhető áron. A C-Elysée-ben mutatkozik be a márka új, VTi72 elnevezésű benzinmotorja, amely a dinamikus menettulajdonságok mellett racionális fogyasztásával és megbízhatóságával tűnik ki.
A Citroën C-Elysée tervezői kezdettől fogva arra törekedtek, hogy az új modell egyértelműen a négyajtós limuzinok legfőbb vonzerejét: a kiegyensúlyozottságot, a harmóniát hangsúlyozza. A modell orr-része természetesen első pillantásra elárulja, hogy a Citroën-család tagjáról van szó: méretes márkajel, ívekkel díszített motorháztető, harmonikus, tekintélyes lökhárító, magas övvonal, széles nyomtáv, izmos sárvédők. A Citroën C-Elysée hétféle színárnyalatban készül, melyeket - kiviteli szinttől függően - különböző krómdíszítések tesznek még elegánsabbá. A fedélzeten is az elegancia és a megbízhatóság érzése fogadja az utasokat. A műszerfalat - kiviteli szinttől függően - finom vonalú dekorcsík díszíti. Valamennyi anyag igényes és elegáns, ugyanakkor strapabíró és könnyen karbantartható.

A Citroën C-Elysée úttartása a legjobb Citroën-hagyományokat idézi. A széles nyomtáv, a masszív futómű, valamint a precíz és érzékeny elektronikus szervókormány az autó sebességétől függetlenül tökéletes úttartást garantál, ügyelve az utasok biztonságára, még nehezebb útviszonyok közepette is. A modellhez - országtól és kiviteli szinttől függően szériában vagy rendelhető extraként - elérhetőek olyan biztonsági berendezések is, mint az ABS, az ESP vagy a négy légzsák.A modell kezessége a futómű kényelmi szolgáltatásaiban is megmutatkozik: szélsőségesebb használati körülmények között is derűs, kellemes vezetési és utazási élményt nyújt. Belső tere a nagyobb limuzinokat idézi, a hátul ülők rendelkezésére álló hely pedig mind hosszában, mind széltében új hivatkozási alap a kategóriában. A tágas beltér természetesen nem megy a csomagtér méretének rovására: az 506 literes térfogat a kategória legjobbjai közé tartozik, és tökéletes családi autóvá teszi a Citroën C-Elysée-t.Az új modellel együtt mutatkozik be a márka vadonatúj, VTi 72 elnevezésű benzinmotorja, amely optimális teljesítményértékek mellett (72 LE, 3000 ford/perctől elérhető 110 Nm nyomaték) figyelemreméltó fogyasztási (5 l/100 km-től) és CO2-kibocsátási (115 g/km) mutatókkal rendelkezik - mindez 22%-kal jobb teljesítményt jelent, mint elődje, az 1.4i motor esetében. Az új motorhoz ötsebességes manuális vagy elektronikusan vezérelt manuális váltó társul. A benzinmotor-választékot a szintén új, ötsebességes manuális vagy automata váltóval kombinált VTi 115 változat teszi teljessé, míg a dízelmotorok kedvelői az igen népszerű, már 6 millió példányban bizonyított HDi 92 motorral érhetik el a Citroën C-Elysée-t. A motorváltozat sikerének titka a remek menetteljesítmény, az alacsony fordulatszámon elérhető nagy nyomaték és a figyelemre méltóan alacsony fogyasztás (4,1 l/100 km) , és az ehhez társuló, szintén alacsony (108 g/km) CO2-kibocsátás.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!