Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Reklámarcok

Népszava|2012. júl 13. 15:47
[A+ A-]
Figyeljék csak meg, nemsokára Selmeczi Gabriella lesz a földművelési államtitkár. Ezt abból gondolom, hogy Budai Gyulával az élén tegnap megkezdődött a kampány a magyar görögdinnye népszerűsítésére. Márpedig, ha a nagyérdemű meglátja azt a képet, amit a hírügynökség közzétett - Budai öltönyben, rózsaszínű ingben dinnyét eszik a minisztérium előtt - összeomlik a dinnyepiac. A termelők kivándorolnak Grönlandra, Budait meg elcsapják, mehet vissza a holtak ügyvédjének vagy még visszább: katonai ügyésznek. (Most komolyan: kinek a fejéből pattant ki az ötlet, hogy épp ő legyen "a magyar dinnye arca"?)

Selmeczinek testhezálló lesz a poszt, mert van birtoka elég, és nyilván ért a paraszti munkához. Meg hát ő is állásváltoztatás elé néz. Szóvivőként olyat mondott ugyanis, hogy az összes oligarcha foga megcsikordult, és szélviharok törtek ki országszerte. Az LMP Közgépnél tartott megmozdulásáról ez jutott az eszébe: "Összeállt a Strabagot Védő Koalíció. Mondhatnánk, egy Strabag Olajfa Koalíció létrejöttének lehetünk tanúi.

Az MSZP, az LMP, és a DK a legképtelenebb vádakat találják ki a Strabag legnagyobb konkurenciája, a magyar tulajdonú Közgép ellen. (...) A Strabag Olajfa Koalíció pártjaival ellentétben örülünk annak, hogy magyar tulajdonú, Magyarországon foglalkoztató, és Magyarországon adózó cégek nyernek el megrendeléseket egyre nagyobb számban. Az említett pártoktól pedig kezdjük megszokni, hogy egyre dühödtebbek ettől. Arra kérjük őket, hogy térjenek vissza a normalitás talajára..."

Pici malőr: a minap mutatták be a Videoton - a felcsúti fociakadémiával szoros együttműködésben üzemelő csapat - új szerelését. Ezen pedig lóbetűkkel ott virít a Strabag is. A fehérvéri stadionban pedig egymás mellett hirdet a két üzleti barát, a Strabag, és a Közgép. A foci olyan ma az oligarchának, mint szultánnak a hárem. (Hogy a mai szultánnak valódi eunuchjai is vannak-e, azt nem tudom, de szellemiek bőven...)

A Világgazdaság azt írja: a sportcélokra felhasználható társaságiadó-kedvezmény első évében közel 45 milliárd forint értékű támogatást hagytak jóvá. Az előrejelzések szerint a sportszervezetek a következő évben beadott pályázati kérelme elérheti a 125 milliárd forintot. A látványsportok - értsd: a foci, meg négy "resztli" - a pénzek úgy 75 százalékában érdekeltek.

De hát nyilván Selmeczi Gabriella sem ért a focihoz. Nem hallott OTP-kupáról, nem tudja, ki az MLSZ elnöke, nem, hogy kik döntik a pénzt Felcsútra. Egyet tud csupán. Olyasmit, mint a Tanúban Pelikán József a proletárdiktatúráról: az ellenforradalmár, fasiszta, nyilas bandát ütni kell.

Esetében ez az ellenzék, különösen a szocik, és álmából riasztva is képes hasonló igényességű közleményeket kibocsátani magából.
A mai hazai történéseket pedig gyűszűnél szélesebb összefüggésekben nem látja át. Persze nem is hagyják neki.

A krach csak akkor üt be, ha szőke fejével együtt a falnak viszi a szót, mert nem tudja, melyik nap ki az ellenség, ki a barát, ki az üzletfél.
De azért jó Budai lenne belőle, és dinnyereklámnak is beválna.
Apropó, tudják önök, melyik minden idők legjobb magyar dinnyefajtája? A csányi mézédes...