Előző
Következő
új cikk

Belföld

3,5 milliárdot kell visszafizetni az EU-nak

MTI|2012. júl 14. 16:58
[A+ A-]
Mintegy 3,5 milliárd forintot követel Magyarországtól az Európai Bizottság - az EU elsőfokú bíróság szerint jogszerűen - ugyanis a korábbi kormányok nemcsak az eredeti célra, határellenőrzéshez kapcsolódó tevékenységek finanszírozására költötték a támogatást.
Az Európai Unió elsőfokú bírósága szerdán jelentette be, hogy végzésével elutasította azt a magyar keresetet, amely megtámadta az Európai Bizottság (EB) egyik határozatát a határellenőrzéshez kapcsolódó tevékenységek finanszírozásának keretében állítólag jogosulatlanul igénybe vett uniós támogatás visszafizetéséről.

Az EB jelentése korábban azt állapította meg, hogy a támogatást Magyarország olyan kiadások finanszírozására is igénybe vette, amelyeknek nem, vagy csak részben volt célja a határellenőrzés.

A Magyar Nemzet úgy tudja, összességében 12 millió eurót, vagyis csaknem 3,5 milliárd forint értékű uniós támogatást kell visszafizetni, ha a kormány nem él újabb jogorvoslati lehetőséggel. Az újság információi szerint erről még nem született döntés a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!