Előző
Következő
új cikk

Belföld

Középkorú férfi lehet Bándy Kata gyilkosa, és még élvezheti is a médiaérdeklődést

Hirado.hu|2012. júl 15. 08:05
[A+ A-]
Akár azt is gondolhatja - a felfokozott médiaérdeklődés okán - Bándy Kata gyilkosa, hogy nagy tettet hajtott végre, vélekedett a kriminálpszichológus. Jelenleg több mint száz rendőr járja a pécsi utcákat.
Nem lóg ki a saját környezetéből, zárkózott típus, és szeret "vadászni", így jellemezte Végh József kriminálpszichológus a hirado.hu-nak a vasárnap megölt pécsi rendőrnő gyilkosát. A rendőrség profilalkotói valószínűleg már sejtik a gyilkos karakterét, tudják, milyen ember lehet. Végh József kriminálpszichológus szerint meglesz Bándy Kata gyilkosa. A szakember a hirado.hu-nak azt mondta, hogy az ilyen elkövetők előbb utóbb hibáznak.

A gyilkos nagy valószínűséggel középkorú férfi, és biztos, hogy nem ez volt az első esete. A jellemét tekintve visszahúzódó emberről beszélhetünk, aki nem lóg ki a környezetéből. Nagyon fontos, hogy sikerült a rendőrségnek DNS-mintát szereznie, mondta Végh József, de ez önmagában kevés, az elkövetőt is meg kell fogni.

A hatalmas publicitást kapott gyilkosság az elkövetőre is hatással lehet. Végh szerint a gyilkos figyeli a híradásokat, minden cikket, bejegyzést elolvas az üggyel kapcsolatban. Önmagában még élvezheti is a nagy érdeklődést, és az gondolhatja, nagy tettet hajtott végre.

Jelenleg több mint száz rendőr járja a pécsi utcákat - megerősített szolgálatot látnak el a közbiztonság érdekében. Esténként még a belvárosban is csapatostul figyelnek a rendre. Bándy Kata halála nemcsak sokkolta az országot, hanem némileg megváltoztatta Pécs éjszakai életét is - vélik a fiatalok. Sokkal óvatosabbak az emberek.

Emlékeztetőül: a 25 éves rendőrségi pszichológust brutális meggyilkolták. Bándy Kata vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, az otthonába azonban nem érkezett meg. Holttestére egy férfi bukkant rá szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!