Előző
Következő
új cikk

Külföld

Mintegy 100 millió forintot költött bútorra az ország első asszonya

Index|2012. júl 15. 13:18
[A+ A-]
Étkezőasztal, szőnyeg, csillár és egyéb berendezési tárgyak Londonból - mindezt a Assad elnök feleége rendelte, hogy nyári palotáját kicsit csinosítgassa, miközben tombol a polgárháború.
A polgárháború sújtotta Szíriában a véres harcok lassan már a fővárost, Damaszkuszt is elérik, ez azonban nem zavarja Bashar Assad elnök feleségét, aki egy exkluzív londoni lakberendezési szalonból hozatott magának új bútorokat a tengerparti palotájába, 270 ezer font értékben, idézi a Daily Mail írását az index.hu.

A 36 éves, londoni születésű nőt nem véletlenül hívja a Vogue magazin a sivatag rózsájának és a Közel-Kelet Diana hercegnőjének: a WikiLeaks birtokába jutott, online vásárlásokat igazoló mailek szerint 11 ezer fontért új szőnyeget, 10 ezer fontért étkezőasztalt, 20 ezer fontért tizenegy díványt, 8800 fontért pedig öt csillárt hozatott a londoni DN Designból a Damaszkusztól 320 kilométerre fekvő kikötővárosban, Lakatiában lévő palotájába. A sivatagi forróságtól védett rezidenciát eddig még nem sokan látták, de az emailek tanulsága szerint az új bútorok a hatalmas földszinti fogadócsarnokban kapnak helyet

A szír first lady, aki személyesen felügyeli a palotája újradizájnolását, összesen 270 ezer font értékben vett luxusbútorokat az alatt az idő alatt, amíg 16 ezer embert, köztük nőket és gyerekeket lőttek le a kormányhű erők és a felkelő csapatok között kirobbant, egyre súlyosabb harcokban.

A legutóbbi hírek szerint az összecsapások már Damaszkusz körül tombolnak, noha a város korábban az Aszad-rezsim központjának számított. A szír hadsereg tábornokai közül többen is Törökországba emigráltak, egyikük arról számolt be, hogy a kormányerők "mentálisan és fizikailag is megsemmisültek" a gyakorlatban. A múlt pénteken lelőtt török vadászgép miatti politikai konfliktus sem kedvez a kormányerőknek. Bár Törökország tagadja, hogy katonai konfliktusra készülne, mindkét ország csapatokat vezényelt a közös határvidékekre.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!