Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

60 percig tartott az IMF türelme

hvg.hu/Népszabadság|2012. júl 17. 17:26
[A+ A-]
Egyórás tárgyalást folytatott az IMF tárgyaló-delegáció, Thanos Arvanitis misszióvezető, Irina Ivascsenko, a valutaalap magyarországi képviseletének vezetője és Barbara Kauffmann, az Európai Bizottság (EB) delegációjának vezetője Varga Mihály tárca nélküli miniszterrel a közigazgatási és igazságügyi tárca épületében - írja a hvg.hu a Népszabadságra hivatkozva.
A Kossuth téri megbeszélés reggel kilenckor kezdődött, és közel egyórás volt - írta a napilap.

A hitelfelvételről folyó megbeszélésen az újság szerint jelen volt Pleschinger Gyula a gazdasági minisztérium államtitkára is, Rogán Antal viszont éppen ma kezdte meg nyári szabadságát, így nem volt ott.

A távozó IMF-delegáció vezetője a várakozó újságírók előtt a Hír Tv kérdésére nem árulta el, milyen feltételekkel ültek tárgyalóasztalhoz, mindössze annyit erősített meg, hogy tárgyaltak a magyar féllel. A megérkezésük előtt Irina Ivascsenko sem kívánt nyilatkozni semmilyen konkrét kérdésről. A lap munkatársának egy kormányzati forrás ma reggel megerősítette, semmilyen konkrét tájékoztatást nem kaptak előzetesen arról, hogy az IMF milyen feltételeket szab a tárgyalásokon.

A legtöbb elemző azzal számol, hogy elhúzódhatnak Magyarország hiteltárgyalásai az EU-val és az IMF-fel - írta korábban a hvg.hu. A szakértők ősz vége előtt semmiképp sem várnak megállapodást. Ebben az is benne van, hogy a tárgyalások akár több alkalommal is félbeszakadhatnak, mielőtt létrejön az egyezség. A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!