Előző
Következő
új cikk

Bulvár

Avangard négyajtós

Népszava|2012. júl 19. 09:45
[A+ A-]
Kézzel fogható közelségbe került a sorozatgyártáshoz közeli Concept Style Coupé tanulmány: első ízben mutatkozott európai kiállításon a négyajtós kupé, mégpedig az Auto Mobil International (AMI) alkalmával Lipcsében.
A Concept Style Coupé fellebbenti a fátylat a Mercedes-Benz új kompaktautó-családjának következő tagjáról. A négyajtós jármű egyértelmű kiállás a középkategóriájú sportos kupék avantgárd designja mellett. Dinamikus megjelenéséhez illően tele van műszaki csemegékkel, amilyen az új négyhengeres benzines turbómotor (155 kW / 211 LE), a 4MATIC összkerékhajtás és a 7G-DCT duplakuplungos váltómű. Ahogy az A-osztály esetében sikerrel megvalósult már, a Concept Style Coupé magával ragadó hatását is átviszik a sorozatgyártásba.

A Mercedes-Benz új kecskeméti gyárában március óta folyik a sorozatgyártás. A gyármegnyitó ünnepségen tartott sajtókonferencián Dr. Dieter Zetsche bejelentette, hogy az új üzemben gyártják majd a Mercedes-Benz új kompakt-autó generációjának négyajtós kupéját. Kihangsúlyozta továbbá az új gyártóüzem jelentőségét: "A gyártás kecskeméti beindításával megkezdődik a Mercedes-Benz offenzívájának második lépcsője a prémium-kompakt-szegmensben."

Lájkoljon minket a Facebook-on is!