Előző
Következő
új cikk

Bringázz a szőlőben!

Bódi Ágnes|2012. júl 19. 13:49
[A+ A-]
"Bringázz a szőlőbe" szlogennel várják a kerékpárosokat és a borkedvelőket szombaton Sopron városába
A soproni Fő térről július 21-én, szombaton három órakor kerékpáros bortúrára indulhatnak az érdeklődők. A Soproni Kékfrankos Nyár eseménysorozaton belül rendezik meg a Bringázz a szőlőben című programot, amelyre mintegy 100 résztvevőt várnak a turisztikai szakemberek.

Az újszerű turisztikai program, amely a kerékpáros és a borturizmus összekapcsolására épül egyedülálló az országban. A "Bringázz a szőlőben!" eseményen részt vevők végigkerekeznek a Soproni borvidék legértékesebb és legszebb területein, csodálatos kilátással a városra és a Fertő tóra.

Sopronban minden adott az ilyen típusú hiteles és egyedi programok beindításához: az elmúlt évekbeli és jelenleg is futó kerékpárút fejlesztéseinek köszönhetően rendelkezésre áll a szükséges kerékpáros infrastruktúra, a hagyományos szőlőtermő-területek és Világörökség-helyszínek pedig kalandokat, különleges kilátást kínálnak.

Felvetődött az a kérdés, milyen bortúra az, ahol nem lehet inni, ugyanis a kerékpárosok sem ihatnak már vezetés közben, de a szervezők szerint mustot lehet kóstolni, bort pedig már a Fő térre visszaérve lehet kortyolgatni.

A program 2012. július 21-én, 15 órakor a soproni Fő térről indul. További információ: www.kekfrankosnyar.hu