Előző
Következő
új cikk

Sport

Óriás vezetéstechnikai központ nyílik Zsámbékon

nepszava.hu|2012. júl 19. 19:35
[A+ A-]
Fontos mérföldkőhöz érkezik Magyarország a biztonságos közlekedés tekintetében szeptemberben: átadják hazánk és egyben Európa legkorszerűbb közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központját, a Driving Camp Hungary-t, felgyorsítva ezzel a közlekedéskultúra reformját.
A legkorszerűbb vezetéstechnikai központ létrejöttével a motorosoktól kezdve a kezdő és haladó személygépjármű-vezetőkön át a busz- és kamionsofőrökig bárki megtanulhatja az utakon leselkedő vészhelyzetek kezelését, amely drasztikusan csökkentheti a közúti balesetek számát."Európai Uniós irányelv, hogy a professzionális gépjárművezetők közlekedésbiztonsági tréningen vegyenek részt, kötelező jelleggel. Ez a szabályozás Magyarországon 2013-ban léphet életbe a buszvezetőknél, majd 2014-ben a tehergépjármű-vezetőknél is. Az újonnan nyíló centrumunk ezt a jövőbeni szabályozást hivatott kiszolgálni, a lehető legkorszerűbb technikai feltételek biztosításával" - mondta Dr. Reinhard Platzer, a Driving Camp igazgatóságának elnöke, a beruházás egyik részvényese.

Itthon eddig semmilyen lehetőség nem volt arra, hogy a 40 tonnás járműszerelvénnyel dolgozó gépkocsivezetők biztonságos körülmények között kipróbálhassák a módosult környezeti viszonyok okozta vészhelyzeteket. A Driving Camp centrum lehetőséget ad arra, hogy speciális vészhelyzetekben próbálják ki magukat a sofőrök. Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára, a beruházás másik tulajdonosa a következőképpen nyilatkozott a centrumról:

"Összhangban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által 2011-ben elindított ÉLET ÚTON programmal a Driving Camp minden közlekedésben résztvevő számára, valamennyi közúti közlekedésben előforduló helyzetre szimulációs modult nyújt" - hangsúlyozta.

A beruházás körülbelül 2,7 milliárd forint értékű, egy hozzávetőlegesen 13,4 hektár méretű területen. Az 1800 m2-es klubház klasszikus-modern stílusban, a hi-tech trend jegyében megálmodott tervek szerint épült, amely alkalmas események, konferenciák befogadására is. Az épületegyüttesben egy 100 fő befogadására alkalmas étterem, egy látványkonyha elsőosztályú cateringgel, egy 100m2-es kilátóterasz és egy helikopter-leszállópálya is helyet kapott.A pályák 6 modult tartalmaznak (dinamikai rántó pad, vízátfolyós pálya, downhillmodul (lejtőn lefelé, menet közbeni megcsúszás gyakorlására), körpálya, off-road pálya vízeséssel, go-kart, autópálya szakasz) személygépjárművek, teherautók, buszok és motorok oktatására.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!