Előző
Következő
új cikk

Kulturális napok Varsóban

Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet|2012. júl 28. 16:34
[A+ A-]
Egymást érik a zenei rendezvények a nyár folyamán is Varsóban, Lengyelország fővárosában, hogy még vonzóbbá tegyék a várost a turisták számára
A Lengyel főváros számos ismert nevezetessége mellet, kulturális programok sokszínűségével is igyekszik falai közé csábítani a Lengyelországi célpontot választó turistákat. Érdemes körülnézni a széles kínálatban, hogy utazásunk időpontját akár ezekhez az eseményekhez is tudjuk igazítani.

Kiemelt kulturális rendezvénye a fővárosnak a IX. Zsidó Kulturális Fesztivál, melyet idén augusztus 25 és szeptember 2.-a között rendeznek meg Varsóban. A széles zenei kínálatban nem csak a hazai művészek listája érdemel említést, hanem olyan világhírű külföldi fellépők is színesítik a spalettát, mint Joshua Nelson, Frank London, Kayah, Deborah Strauss, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Akik nem tudnak ebben az időpontban Varsóba látogatni, vagy másfajta zenei élményekre vágynak, azokat fantasztikus hangzású orgonakoncertekre várják minden hónap utolsó vasárnapján 19 órai kezdettel a Solidarnoscí utcán található Evangélikus-reform templomban.

Szintén orgonakoncerteket hallgathatnak az érdeklődők, de minden nap 12 órától a Szent Anna templomban, míg szeptember 16-ig ugyan ebben a csodálatos épületben szintén hasonló műveket hallgathatnak fél 5-ös kezdettel, a XIX. Nemzetközi Orgonazene Fesztivál keretében.

Akik a szabadtéri koncerteket kedvelik, azoknak minden vasárnap délben, vagy délután 16 órától a gyönyörű Lazienki Parkban van a helyük, a Chopin szobornál, ahol miden alkalommal más és más előadásokkal várják az érdeklődőket.

Érdemes még megemlíteni, hogy Augusztus 1-én lesz a Varsói felkelés 68. évfordulója , és ebből az alkalomból Varsóban, az ismeretlen katona sírjánál, a Varsói temetőkben, és a város több pontján rendezvényeket tartanak, a Varsói felkelés Múzeuma ingyenesen látogatható.