Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ügyészség: Gyurcsány nem követett el bűncselekményt

Facebook.com|2012. júl 26. 10:12
[A+ A-]
Kézhez kaptam a Központi Nyomozó Főügyészség határozatát, melyben arról értesítenek, hogy az úgynevezett Sukoró-ügyben megszünteti az ellenem folytatott nyomozást. A döntést a főügyészség a múlt héten jelentette be arra hivatkozva, hogy a hivatali visszaélést bizonyítékok hiányában nem tudja megállapítani. A most megküldött hivatalos határozatban viszont nem ez áll- írja Gyurcsány Ferenc mai Facebook-bejegyzésében.
A határozat szerint "a nyomozást a Be. 190. §-a (1) bekezdésének b) pontja alapján - mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény - megszüntetem."

"Miközben tehát a Főügyészség saját kommunikációjában bizonyítékok hiányára hivatkozott (azaz azt sugallta, hogy elkövettem a bűncselekményt csak a vádhatóság nem tudja bizonyítani azt), a hivatalos határozat ezzel szemben egyértelműen bűncselekmény hiányát állapítja meg. Nagy különbség."- szögezi le a pártelnök írásában.

Gyurcsány később azt fejtegeti, hogy most már nem csak a főügyészről, Polt Péterről gondolja, hogy alávalóan viselkedik, hanem a főügyészségről is. "Annak érdekében, hogy mentsék irhájukat, hogy valami kapaszkodót adjanak az engem börtönben látni akaró jobboldali híveknek, politikai mószerolásba kezdtek. Menthetetlenül tisztességtelenek. És ha másért nem, akkor önmagában ezért alkalmatlanok is."- írja a politikus.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!