Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Susu bolondság

Népszava|2012. júl 27. 14:07
[A+ A-]
Most aztán szegnek a hegye kiszúr a zsákból! Mert kiderül, hogy aki el tudja olvasni az írás címét, az maga a félázsiai népség.

Hogy is mondta ősapánk tegnap? "Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet, hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van..."

Különös szavak egy olyan ember szájából, aki a magyar nemzetről eddig, mint a világ legcsudálatosabb népségéről beszélt, rálicitálva mintegy a jobbikos fajmagyarkodásra.

Hogy a mai magyarok honnan jöttek, mely népek gyermekeiből keveredtünk ki mai állapotunkba - könyvtárnyi irodalom létezik.

Amúgy, ha ez a gondolattalan mondat - teszem azt - Gyurcsány száját hagyta volna el, hetekig másról sem szólna a jobboldali média, mint egy idegenszívű hazaáruló lelepleződéséről.

Az "idegenszívű" jelző a jobbos éthoszban terem, mint a bolondgomba. Mindenki az, aki nem "magunkfajta" igazmagyar. Most aztán mindenki megkapta a pofont. Ettől aztán elsajoghat egy darabig a Fidesz-fanok arca.
Nem erő van itt, kérem, hanem erőlködés.

A cikk címe félmagyarul egyébként: susu bolondság (és kész veszedelem).