Előző
Következő
új cikk

Megvannak Dél-Dunántúl imázs borai

Népszava|2012. aug 7. 09:43
[A+ A-]
Megválasztották a Dél-Dunántúlt képviselő fehér és vörösbort, melyek a régió turizmusának az imázsborai lesznek
A napokban megválasztották a dél-dunántúli régió legjobb borainak a Podmaniczky pincészet 2011-es évjáratú balatonboglári rajnai rizlingjét és a Wekler pince 2008-as cabernet franc borát.

A Baranya Megyei Falusi Turizmus Szövetségnél elmondták, a szövetség és a Pécs-mecseki Borút Közhasznú Egyesület ötödik alkalommal tartotta meg a régió bora választást.

A megmérettetés célja, hogy a Baranya, Somogy és Tolna megye alkotta térség öt borvidékén előállított sok jó minőségű nedű közül egy-egy kiváló, de mérsékelt - fehér borok esetében 1500, a vöröseknél 2500 forint alatti - áron kapható terméket ajánljon a térségbe látogató turisták figyelmébe.

A borászok idén huszonöt borral pályáztak a cím elnyerésére, a mintákat turisztikai szakemberekből, üzletemberekből, valamint újságírókból álló zsűri értékelte. A bírálókat lenyűgözte a vörösborok minősége, egyes fehérborokból ugyanakkor hiányolták a frissességet, a gyümölcsösséget.

A két legjobb bor, azaz a kőröshegyi központú Podmaniczky pincészet rajnai rizlingje és a Mecseknádasdon található Wekler pince cabernet franc bora méltónak bizonyult arra, hogy jövőre a régió turizmusának "imázsbora" legyen.