Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orbán kirúgta Budait és Ókovácsot

Népszava|2012. júl 27. 18:06
[A+ A-]
Augusztus 31-ével távozik posztjáról Budai Gyula elszámoltatásért, Ókovács Szilveszter Operaházért és Baán László múzeumi negyedért felelős kormánybiztos.
A kormány pénteki határozata szerint Budai Gyulát augusztus 31-i hatállyal mentették fel az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztosi megbízatás alól.

Ugyanerre a sorsra jutott Ókovács Szilveszter, aki a Magyar Állami Operaházat vezette kormánybiztosként, valamint Baán László, a tervezett múzeumi negyedért felelős kormánybiztos is.

Mindhármuk felmentését Orbán Viktor miniszterelnök írta alá.

Budai Gyulát egyébként szerdai ülésén hallgatta meg a kormány. Az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztoshoz a jelentés szerint az elmúlt másfél évben 1434 bejelentés érkezett az előző kormányzati ciklushoz köthető visszás, vitatható ügyekben.

A bejelentések alapján 107 esetben készült a nyilvánosság számára részben vagy egészben elérhető vizsgálati jelentés vagy feljelentés.

Budai Gyula beszámolója szerint mostanáig 46 kormánybiztosi feljelentés tárgyában van még folyamatban nyomozás, további négy ügyben a vádemelés megtörtént, így azok bírósági szakban vannak.

Az elindított eljárásokban összesen 47 személy szerepel gyanúsítottként. Jelenleg még tíz ügy van folyamatban - olvasható az MTI hírében.


Lájkoljon minket a Facebook-on is!