Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: megállítatlanul növekszik a munkanélküliség

MSZP Sajtóosztály|2012. júl 31. 13:46
[A+ A-]
A Fidesz az elmúlt két évben minden fontos társadalmi kérdésben átverte az embereket. A gazdaság erősödés helyett hanyatlásnak indult, a bérek növekedés helyett csökkentek, az árak csökkenés helyett nőttek. A munkanélküliségről nem is beszélve - olvasható a Gúr Nándor által jegyzett dokumentumban.
Az igazán nagy becsapásnak mind közül az egymillió új munkahelyről szóló ígéret bizonyult, amely ma végleg kipukkadt. A foglalkoztatás még a közmunka osztással történő mesterséges szaporítása ellenére sem éri el a válság előtti szintet. A munkanélküliség pedig megállítatlanul nő, ahelyett, hogy az ígéreteknek megfelelően masszívan csökkenne.

A második Orbán-kormánytól ezért már "csupán" a munkavállalókat sújtó intézkedéssorozat visszavonását várjuk. A valódi, értékteremtő és értékálló munkahelyteremtést bízzák a következő kormányra, és készüljenek egy a korábbinál jóval konstruktívabb ellenzéki szerepre.

Az MSZP a demokratikus pártok, a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel egyetértésben egy igazságosabb, beruházás- és foglalkoztatásbarát adórendszerre, növekedésösztönző gazdaságpolitikára, valamint biztonságot és esélyegyenlőséget nyújtó egészségügyi és oktatáspolitikára tesz ajánlatot Magyarországnak.

Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke,
az MSZP alelnöke

Lájkoljon minket a Facebook-on is!