Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Csókoljátok meg...

Népszava|2012. aug 1. 11:55
[A+ A-]
Csókoljátok meg a seggemet - mondta az amerikai republikánus elnökjelölt szóvivője az újságíróknak, amikor azok valami kellemetlent próbáltak kérdezni. Az amerikai újságírók meglepődtek - ők még kevéssé szoktak hozzá ahhoz, hogy magukat konzervatívnak tartó emberek ilyen hangon beszéljenek velük. Pedig mindössze annyi történt, hogy míg eddig Amerikából jöttek kampánytanácsadók Magyarországra, most megfordult a dolog. És magyar, mi több fideszes tanácsadók és szóvivők segítik a republikánus kampányt.

És a sikeres magyar recept a kommunikációra valóban annyi: ha valami kínosat kérdeznek, például, hogy hová lettek az ellopott nyugdíjmilliárdok, miért lett fideszes gittegyletté silányítva az alkotmánybíróság, miért tetszik olyan törvényeket hozni, amelyek a választásból nettó csalást csinálnak, vagy miért tetszik elhallgattatni a kritikus sajtót, akkor a válasz annyi: csókoljátok meg a seggem. Amerikaiul kicsit romantikusabban hangzik: kiss my ass.

Ez működik. Bárki bármit kérdez, a válasz csak ennyi. Ettől még a Fidesz valóban vezeti a közvélemény-kutatásokat. Felesleges ennek a félázsiai népségnek ennél bonyolultabb választ adni. És most kiderül, hogy világszabadalomról van szó.
Addig is ceterum censeo: Orbánnak mennie kell.