Előző
Következő
új cikk

Kalandvilág Lengyelországban

Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet|2012. aug 10. 13:34
[A+ A-]
Európa legnagyobb vidámparkjának építésébe kezdenek hamarosan Lengyelországban, mely számos egyedi attrakciójával is egyediségre kíván törni
Kalandvilág lesz a neve, és Lengyelországban épül meg 230 hektáros területen, 170 milliárd forintnyi költségvetéssel az a vidámpark komplexum, mely a legnagyobb lesz Európában.

Az elképzelés szerint a világ minden tájának híres legendáit megjeleníti, a vízi mítoszokat is külön aquaparkjának köszönhetően. Aktív tagja lesz például Robin Hood, Artúr király,vagy a Loch Ness-i szörny A Kalandvilág működtetése 3 ezer embernek ad majd munkát, a befektetők úgy számolnak, hogy évente 2,5 millió látogatót fog vonzani.

A főberuházó a Las Palm cég, amelyet Jan Mulder holland üzletember vezet. Muldernek részben a megépítési költségek miatt esett Lengyelországra a választása, részben pedig azért, mert élénk a helyi érdeklődés a szórakoztató parkok iránt, ugyanakkor nincs belőlük kellő kínálat, ezért sok lengyel külföldre jár vidámparkokat és szórakoztató intézményeket látogatni, de idegenforgalmi szempontból is óriási vonzerővel fog rendelkezni.