Előző
Következő
új cikk

Belföld

Újabb 1,5 milliárd közpénz az IMG-nek

Népszava|2012. aug 2. 05:20
[A+ A-]
Újabb, ezúttal másfél milliárd forintos szerződést nyert el a kormányzati- és az állami szférában sokat foglalkoztatott médiacég, az I.M.G. Inter Media Group. A kft.-vel ezúttal 1,575 milliárd forintért szerződött a Magyar Turizmus (MT) Zrt. két évre, belföldi médiastratégia-alkotásra, médiatervezésre- és vásárlásra - számolt be a kreativ.hu.
Az MT két gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki belföldi és külföldi médiafeladatokra, ugyanakkora összegre (a külföldi tendert a Mediaedge:cia ügynökség nyerte). A belföldin győztes I.M.G. irányítója és résztulajdonosa Patonai Péter, aki az első Orbán-kormány idején a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója volt, és abban az időben került az állami pénzintézethez Németh Lászlóné jelenlegi nemzeti fejlesztési miniszter.

Az I.M.G. legutóbbi, 308 millió forintos megbízását egy tavaszi keretszerződés alapján kapta a Miniszterelnökségtől: a jelenleg is zajló nemzeti konzultációt népszerűsíti és nem is kezdő ebben, mert a tavalyi, szociális témájú konzultációt is reklámozta. A keretszerződés 800 millió forintról szólt: a társaság az összeg nagy részét - jutaléka levonása után - rádiós- és tévés reklámokra, újság- és köztéri hirdetésekre költheti.

Az I.M.G dolgozik egyébként a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft.-nek és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek is, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pedig tavaly 272 milliós szerződést kötött velük a soros EU-elnökség ügyeinek lakossági kommunikációjára. A céggel tavaly csaknem egymilliárd forint keretösszegre kötött szerződéseket médiavásárlásra a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, emellett 180 milliót költhetett az I.M.G. ősszel a népszámlálás népszerűsítésére is.

Az I.M.G. történetének egyik sötét foltja egyébként, hogy az elődeit "offshorozó" Orbán-kormány idején, 2010-ben úgy kötött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerződést az I.M.G.-vel, hogy a társaság tulajdonosai között egy, az ideális off-shore helyszínként ismert amerikai Delaware államban bejegyzett cég is volt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!