Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Budai Gyula leszámolt az idegen gyümölccsel a nagybanin

MTI|2012. aug 2. 14:51
[A+ A-]
Eredményes volt a szerdai átfogó razzia a Budapesti Nagybani Piacon, ahol nagy mennyiségű görög és macedón dinnyét, valamint olasz nektarint foglaltak le - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön az MTI-vel.
A VM kiemeli, az elmúlt 20 év legnagyobb átfogó ellenőrzése volt a Budapesti Nagybani Piacon a Nagykőrösi úton augusztus 1-jén éjjel. Az akció célja a rossz minőségű, a magyarként feltüntetett külföldi, valamint a mindenféle eredet-megjelölés nélküli görög- és sárgadinnyéket forgalmazó nepperek kiszűrése volt - közölte a szaktárca.

A közlemény szerint 9.600 kilogramm görögdinnyét a hatóságok munkatársai a helyszínen megsemmisítettek ismeretlen eredet és a megjelölés hiányossága miatt, illetve 4.600 kilogramm nektarin, paradicsom és paprika forgalmi korlátozását rendelték el.

A razziát Budai Gyula, a VM parlamenti államtitkára kezdeményezte és koordinálta, a razziát pedig a NAV, az ORFK, a BRFK, Budapest Főváros Közterület-felügyelete, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági igazgatóságának munkatársai végezték.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!