Előző
Következő
új cikk

Belföld

Több százezres nyomravezetői díj a kábellopások visszaszorítására

MTI|2012. aug 2. 17:00
[A+ A-]
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV vezérigazgatója negyedmilliós, illetve félmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik érdemi információval segítik a kábellopások tetteseinek kézre kerítését.
A BKK korábban közölte, hogy csütörtökre virradóan 12 millió forintos kárt okoztak a kábeltolvajok a 61-es villamos és a 8-as HÉV vonalán. Utóbb kiderül, hogy a kár nem 12, hanem 15 milliós, mivel újabb kábellopásra derült fény: a 61-es villamos Akadémia megállójánál 3 millió forint értékű betáplálási kábel tűnt el.

Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 250 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik az elkövetők felderítéséhez értékelhető információt szolgáltatnak, illetve 500 ezer forintot azoknak, akik olyan - legális vagy illegális - felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárásban felhasználható információkat, ahol átveszik a kábeleket.

A közlekedési társaság kéri, akinek érdemi információja van a kábellopásokról, hívja a rendőrséget, vagy a BKK ügyfélszolgálatát.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, az ilyen bűncselekmények felderítésére szakosodott nyomozócsoportot állítottak fel.

Csütörtökön a HÉV Mogyoród és Gödöllő közti szakaszáról ellopott kábel miatt a reggeli órákban több mint egy órán át pótlóbuszok is jártak, mivel a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhettek, ritkábban. A 61-es villamos vonalán a villamosközlekedésben a lopás nem okozott fennakadást.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!