Előző
Következő
új cikk

Sima kézilabdás vereség a horvátoktól

MTI|2012. aug 2. 17:23
[A+ A-]
A magyar válogatott 26-19-re kikapott az esélyesebb horvát csapattól a londoni olimpia férfi kézilabdatornájának csütörtöki, 3. fordulójában.
Az Eb-bronzérmes horvátok uralták a "halálcsoport" újabb mérkőzését, a Mocsai-együttes jószerivel végig futott az eredmény után, kétszer volt csupán döntetlen az állás, 0-0-nál és 1-1-nél. Az első félidőben általában 2-3, a másodikban 5-6 gól volt a különbség, a lefújáskor még nagyobb. Szombaton 22:15 órakor az ugyancsak éremesélyesek között számon tartott, vb-harmadik, Eb-negyedik spanyolok várnak a Mocsai-csapatra.

B csoport, 3. forduló:
Horvátország-Magyarország 26-19 (11-9)
--------------------------------------
Copper Box, 8000 néző, V: Abrahamsen, Kristiansen (norvég)
Horvát gólszerzők: Cupic 7/3, Duvnjak 4, Vori 4, Horvat 3, Strlek 3, Lackovic 1, Kopljar 1, Vukovic 1, Gojun 1, Balic 1
Magyarország:

Fazekas - Harsányi 2, Nagy L. 4, Schuch, Ilyés 2, Zubai, Iváncsik G. 1 - cserék: Mikler (kapus), Császár 4/3, Vadkerti 3, Perez, Lékai, Mocsai 3, Gulyás

A horvátok - akiknél a Veszprémben légióskodó Alilovic kezdett a kapuban - két győzelemmel, a magyarok a dánok elleni vereséggel és a dél-koreaiak elleni győzelemmel várták a találkozót.

A másik hálóőr, Fazekas klubtáráshoz hasonlóan jól kezdett, az első négy percben csak egy-egy gólt kaptak mindketten. Az elejétől fogva roppant keményen védekeztek a horvátok, alig lehetett lövőhelyzetet kialakítani, végül a friss veszprémi igazolás, az ex-barcelonás Nagy volt eredményes (8. perc: 3-2).

Schuchot 6-5-nél kiküldték, sikerült egy kapott góllal megúszni az emberhátrányt, ám újabb két rossz lövés után már 8-5 lett, és Mocsai Lajos ekkor időt kért. A magyarok emberelőnye alatt apadt a különbség még úgy is, hogy Perez az oldalhálóba bombázott. A horvátok elveszítették lendületüket, kapitányuk ezért megpróbálta rendezni a soraikat, ami arra elég volt, hogy 11-9-cel forduljanak, a magyarok változatlanul sok hibával játszottak.

A második félidőben Mikler állt be a kapuba, és Lékai révén már két irányító volt a pályán. Császár kihúzódott balátlövőnek, mert sem Ilyésnek, sem Pereznek nem ment korábban. A túloldalon Cupic azonban változatlanul sziporkázott, és a 35. percben már 15-10 volt az állás.

A "Harcoljatok!" többször felhangzott a lelátón, ám Alilovic ziccereket hárított, szinte csak a Németországban légióskodó Mocsai Tamás fogott ki rajta. A horvátok védekezése ellen nem tudott érvényesülni a támadó alakulat, sőt, még emberelőnyben is nőtt a különbség.

Negyedórával a vége előtt már 20-13 volt az állás, és Mocsai időt kért. A folytatásra "leült a meccs", a horvátok biztos előnyük tudatában könnyelműsködtek, de kapusuk változatlanul megbabonázta a magyar lövőket.

Az újabb győzelemmel a horvátok biztosan továbbjutottak a negyeddöntőbe, a magyarokra pedig még sorsdöntő meccs vár a spanyolok és főleg a szerbek ellen.