Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Dinnyefesztivált rendeznek a tizenöt éve várossá avatott Sellyén

MTI|2012. aug 2. 18:25
[A+ A-]
A város napjával együtt tartják a XV. Ormánsági Dinnyefesztivált pénteken és szombaton Sellyén.
Nagy Attila (MSZP) polgármester az MTI-nek elmondta: a város napjával együtt tartott idei rendezvény fontos apropója, hogy Sellye 15 éve nyerte el a városi rangot. Ebből az alkalomból pénteken a rendezvényt megnyitó ünnepi képviselő-testületi ülésen Sellyéért kitüntetéseket és díszokleveleket adnak át. Nagy Attila hozzátette: ekkor avatják fel a százmillió forintos ráfordítással, részben európai uniós forrásból teljesen felújított Ormánság Közösségi Házat is.
A programok szombaton bográcsos főzőversennyel, agrárfórummal, játszóházzal, koncertekkel, folklórral és kabaréval folytatódnak, az estét játszóház és tűzijáték zárja.

A Kiss Géza Múzeumban szombaton délután nyílik meg az Üdvözlet Sellyéről című kiállítás. A tárlat az 1800-as évek végétől egészen Sellye 1997-es várossá avatásáig mutat be fotókat és tárgyakat a település életéből.
Az ormánsági, fólia alatt érlelt dinnye három-négy hete kapható Baranyában, a gazdálkodók jó termésnek örülhetnek: a tavalyi 400-zal szemben idén akár 700 mázsa is termett egy hektáron. Az ára is jónak mondható, akár 150 forintot is adnak egy kiló dinnyéért. A szabad földön termesztők legfeljebb átlagos termésre számíthatnak az elmúlt időszak száraz hősége miatt, a gyümölcsök fele akkorára nőnek ilyenkor, mint ideális időjárás esetén.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!