Előző
Következő
új cikk

Belföld

Pénteken ritkábban jár a 3-as metró az újpesti váltóhiba miatt

MTI|2012. aug 2. 20:56
[A+ A-]
Pénteken ritkábban járnak a 3-as metró szerelvényei a délelőtti és délutáni csúcsidőben, az előírt 3 perc 20 másodperces követési idő helyett 4 percenként, mert az újpesti végállomási kitérő egyik váltója csütörtökön meghibásodott - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
A pályahiba miatt a Kőbánya-Kispest és Újpest-Városközpont között közlekedő szerelvények az előírtnál lassabban tudnak csak visszafordulni, mivel óránkénti 5 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be.

A BKV szakemberei csütörtök éjszaka megkezdik és várhatóan szombatra virradóra, az éjszakai üzemszünetben tudják majd befejezni a váltó javítását.
A szakemberek csütörtök éjszaka az üzemszünetben kicserélik az M2-es vonal Pillangó utcai váltójának a hasonló középdarabját, majd a kiszerelt darabot leköszörülés és méretre igazítás után péntek éjjel beépítik az újpesti végállomás váltójába. A teljes munka csütörtök éjjel nem végezhető el, ezért pénteken rendkívüli menetrend szerint közlekedik a metró az M3-as vonalon.

Csütörtökön többperces torlódások is voltak a vonalon, ezek csökkentése és az egyenletes követés érdekében a szerelvényeket a reggeli és a délutáni csúcsidőben az előírt 3 perc 20 másodperces követési idő helyett 4 percenként indítja a BKV, a csúcsidőn kívüli 5 perces követési idő nem változik. A végállomási torlódások elkerülése és a szerelvények egyenletes indítása érdekében az újpesti végállomáson külön, a metrók gyors visszafordulását segítő személyzet dolgozik.

Ha a BKK késést tapasztal a vonal forgalmában, két tartalékvonat áll majd készenlétben az egyenletes közlekedés biztosításához. Pénteken előfordulhat, hogy ha Újpesten mégis torlódás alakul ki, egy-egy szerelvény visszafordul majd az Árpád hídnál Kőbánya-Kispest felé, és ekkor a következő szerelvénnyel lehet az újpesti végállomásig utazni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!