Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Mit írjunk Sólyomnak?

Népszava|2012. aug 5. 14:48
[A+ A-]
Szerencsés helyzetben van Kumin Ferenc helyettes államtitkár, a kormányzat tisztára mosásának a felelőse. Most nem kell cím után kutatnia, mint a múltkor, amikor Hughes Grantnak akarta megüzenni, hogy ne dőljön be annak, amit lát, hanem higgyen inkább a propaganda szólamoknak.

A minap ugyanis az a Sólyom László bírálta meglehetősen élesen a kormányt, sok-sok ügyben, így például a választójoggal, az előzetes regisztrációval kapcsolatban is, akinek Kumin nyilván ismeri az elérhetőségét, hiszen évekig a munkatársa, tanácsadója volt. Már neki is kezdhet a levélnek, amely szerint Sólyom téved, amikor bírálni merészeli a hatalmat. Ugyanis ez minden világok legjobbika. És ezt Sólyomnak tudnia kell. Ha mégsem tudja, akkor csak a sértettség beszél belőle. Még egy picike bírálat és aztán már készülnek is az írások, a leleplező filmek a kormánysajtóban arról, hogy a csaló Sólyom egyszer csak két szelet kenyeret diktált be a vendéglőbe, pedig hármat fogyasztott és különben is.

A volt köztársasági elnök több megjegyzése is kritizálható. De, el kell ismernem, most valóban a demokrácia féltése szólt belőle. Szavai legalábbis megvitatandóak lennének.

Azzal meg sokra nem megyünk, ha mindenki csak a politikai ellenfelének címzett megjegyzésekre bólogat.

És amíg Kumin Ferenc a levelét írja, ne tessék elfelejteni: Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell.