Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Hülye minisztériumi dolgozók

Népszava|2012. aug 6. 16:38
[A+ A-]
Hülyének vannak nézve a Vidékfejlesztési Minisztérium dolgozói, akiknek még annyi magukhoz való eszük sincsen, hogy tudják, miként kell rendesen felöltözni.

Ezért kellett az államtitkárnak egy részletes öltözködési szabályzatot is kiadni, amely többek között azt is tartalmazza, hogy "ápolt és tiszta külsővel" kötelesek a dolgozók a munkahelyükön megjelenni. Meg milyen legyen a szoknyájuk hossza (Gogolákné tudna erről sokat mesélni), a pulóverük színe és a többi.

Az ember azt hinné, hogy az anyukájuk éppen úgy megtanította őket az "ápolt és tiszta külső" mibenlétére, mint általában a legtöbb embert, még gyerekkorában. De nyilván itt sok volt a gond, akadt, aki fehérneműben állt volna neki a sertéspiac termékszabályozásának, más meg egyszerű fecskében állított be a miniszteri értekezletre, ahol az aszállyal sújtott gazdák megsegítéséről tárgyaltak volna. De végül behívtak egy stylistot és egy elsős napközis tanító nénit, hogy világosítsák már fel a kollegákat, hogyan kell kinézni. Azóta nincs is aszálykár az országban. A jövő héten a zsebkendő helyes használatáról jelenik meg miniszteri utasítás (zsebkendőbe köhögj, tüsszögj) és ezzel megoldódik még egy súlyos gond.

Következik majd a köszönésekről szóló egységes szerkezetbe foglalt miniszterelnöki rendelet - és akkor majd elmondhatjuk, a mi közigazgatásunk valóban európai színvonalú.
Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell.