Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Két vidám haver

Népszava|2012. aug 7. 06:40
[A+ A-]
Buli volt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon The Blues Brothers címmel. A Blues Brothers Band az 1978-as megalakulása után legendává vált, pódiumon, filmen, színházban egyaránt hódított.
Két kiváló komikus, énekes-színész, Dan Aykroyd és John Belushi pedig Jake és Elwood Bluesként, mint két elválaszthatatlan haver, fekete öltönyben, fehér ingben, nyakkendővel, kalpaggal, és mindenekelőtt jókora napszemüveggel dalolt energikus számokat, táncolt humoros fergetegességgel, mondott jópofákat, és egymást froclizva poénok özönét zúdította a hálás publikumra, ikonikussá vált alakokat formálva.

Elirigyelte ezt tőlük Feke Pál és Serbán Attila, akik remek musical színészek, és jól tudják adni a két szarkasztikus, macsó fapofát, kihasználva alkati eltérésüket, a nagyot és a nem kimondottan soványat, meg a kisebb fürgébbet. Energiájuk van mindkettőjüknek bőven. Miklós Tibor fordításában magyarul fakadnak dalra. Vígkedélyük kicsit fanyar. Azt hirdetik, hogy nem ez a világok legjobbika, de változtatni olyan nagyon úgysem tudunk rajta, legalább érezzük jól magunkat benne, merjünk megmámorosodva ökörködni.

Lehetne méricskélni, mennyiben felelnek meg nagy elődjeiknek, de nincs sok értelme, mert jó hangulatot csinálnak, lerí róluk, hogy imádják azt a két figurát, akit megtestesítenek. Nem ígértek összefüggő darabot, hiszen koncert show-nak hirdették a produkciót, amihez remek zenekart verbuváltak össze. Az nem állítható, hogy Bóbis László koreográfiája elementáris, de helyes, kedves, lendületes. Ahogy az egész előadás is az. Egy nosztalgikus buli, Tóth Vera frenetikus hangjával és egyéniségével, mint sztárvendéggel megerősítve. A közönség pedig olykor együtt fújja a dalokat a fellépőkkel, bizonyos tagjai még a színpadra is felperdülnek, egy kellemes nosztalgia show-t élvezhettünk, ami nem is akarta többnek mutatni magát, mint ami.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!