Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Választható: Orbán vagy Orbán

Népszava|2012. aug 7. 15:18
[A+ A-]
Az még bizonytalan, hogy elég lesz-e a Fidesz tagkönyv a választási regisztrációhoz, vagy az igazolványon túl előírják-e két megbízható fidesznyik írásbeli ajánlatát is. Mindenesetre, azt be kell látni, hogy az úgy nem megy tovább, hogy mindenki fogja a kalapját és gondol egyet, aztán a választás napján csak úgy elmegy voksolni. Kubatov-lista ide, Kubatov-lista oda, az ilyesmi rejt veszélyeket magában. Mégiscsak az a legegyszerűbb mindenkinek, ha csak a megbízható, kipróbált Orbán hívők dönthetnek arról, hogy Orbánt akarják-e vagy Orbánt akarják-e.

A szavazás komoly dolog, a haza nem lehet ellenzékben. Az ország sorsát nem bízhatjuk mindenféle komenistára, meg elmúltnyolcévre. Szavazni úgy kell, hogy az Orbán név mellett elhelyezett karikába kell kis keresztet rajzolni. Az egyszerűség kedvéért, más név nem is szerepel majd a lapon. A szisztémát Pozsgay Imre dolgozza majd ki, mint aki a Hazafias Népfront idején már szerzett effélékben gyakorlatot.

Az urnáknál pedig Áder János személyesen ellenőrzi, hogy megfelelően vannak-e a lapok kitöltve. Aki harmadszorra is elrontja, az - mondta Gulyás Gergely fideszes szakpolitikus egy interjúban - minden valószínűség szerint botbüntetést kap. De erről még vita folyik a frakcióban, ezzel nem mindenki ért egyet, lehet, hogy csak mint hazátlan bitangot kilövik a Holdra. Egyúttal visszautasította, hogy ne lennének demokratikusak a választások. Hiszen bárki szavazhat a Fideszre.
Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell.