Előző
Következő
új cikk

Gdanski ajánlatok

Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet|2012. aug 15. 16:05
[A+ A-]
Mozart napokat tartanak a Lengyelországi Gdańskban, immáron hetedik alkalommal adózva a nagy művész emlékének
Augusztus 22-25 között, az idén Hetedik alkalommal kerül az idén megrendezésre a Mozartiana, azaz a Nemzetközi Mozart Fesztivál a Lengyelországi Gdanszk városában.

A szokáshoz híven, szerdán, csütörtökön és pénteken Mozart zenéje betölti majd az Oliwai Park gyönyörű színterét. Szombaton az Oliwai székesegyházban várják az érdeklődőket, ahol, mint minden évben, felhangzik a Záró koncert, melyet a házigazdák, vagyis a Lengyel Kamarakórus ad elő, a XVIII. század zenéjének előadására specializálódott zenészek és énekesek társaságában.

A fesztivál ideje alatt lehetőség nyílik kiemelkedő művészek előadásában zenét hallani, híres kamara és szimfonikus zenekarok, világhírű énekesek lépnek fel, a jazz szerelmesei kitűnő inprovizátorokat találnak maguknak, a gyerekek pedig szép tapasztalatokat szereznek az udvari játékok és táncok világában.

Külön érdemes odafigyelni a "Gdańsk-Sopot-Gdynia-Plus" turista kártyára, mely közel 200 kedvezményt biztosít a turistáknak, többek között 22 múzeumba és az Állatkertbe biztosít belépőt és 2013.04.30-ig érvényes. Ki kell emelni, hogy a tömegközlekedést és a városi gyorsvasutat is igénybe vehetik a kártya tulajdonosai.

További információk: www.mozartiana.pl