Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Orbán igazsága

Népszava|2012. aug 9. 16:18
[A+ A-]
Mikor már nagynak tűnt a baj, és Szijjártó Péterről is kiderült, egyáltalán nem biztos, hogy a Fideszre fog szavazni, nagy zavar támadt az örökös kormánypártban.

- Mi lesz most? - kérdezgette egymást ijedten Kósa Lajos és Áder János. Kövér László is mind elszántabban csavargatta a bajszát és azon gondolkozott, hogy ha rohamra vezényli majd hű parlamenti őrcsapatát, akkor mit kiáltson: Utánam? Előre?

Lázár János a névjegykészítőnél futott össze Rogán Antallal, mind a ketten nagyon zavarba jöttek a másiktól, és takargatták a saját kis kártyájukat, de Rogánnak úgy tűnt Lázár neve alatt a munkája a korm.... karakterekkel kezdődött. Lázárnak úgy tűnt, hogy Rogánnál is.

Szóval teljes volt a tanácstalanság, amikor Orbán Viktor - hiába, mindig is ő volt az ész a csapatban - a homlokára csapott és maga elé rendelte hű Navracsicsát.

- Ezentúl az a szabály, hogy tizenegyes rúgásokkal döntjük el, ki lesz a kormánypárt. Nekünk lesz egy kis kézilabda kapunk. Azt is bedeszkázzuk. Az ellenfélnek meg egy jó nagy focikapuja. A kapusukat gúzsba kötjük és előírjuk, hogy a csatárjuk csak bekötött szemmel, mezítláb rúghat a labdába, amely medicinlabda lesz.

No, ettől a kormánypártiak megnyugodtak. Az ellenzékiek egy kicsit ógtak-mógtak még, aztán egyikük azt felelte, ha így, hát így. Aztán gyorsan összevesztek azon, milyen színű legyen a mez és a meccs végén kinek kell hazavinnie kimosni.
Mit gondolnak, ki nyert és miért?
Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell.