Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Csippel vagy anélkül

Népszava|2012. aug 10. 06:11
[A+ A-]
Ne felejtse el a kedves olvasó, hogy sürgősen regisztráltatnia kellene a kutyáját, mert egy kormányrendelet értelmében 2013, január elseje után a négy hónaposnál idősebb kutya már csak csippel ellátva tartható. A csipes kutya nem veszhet, el nyomon követhető, megszólal a "jelző" és máris megy a "a rendőrség" és visszavezeti a gazdájához az elbitangolt jószágot: nem arra mentél, amerre a gazdád parancsolta!
A rendelet értelmében az egész rendcsinálás "csak" 3500 forintba kerül. Még annak is megéri, aki csak 27.000 forint járadékot kap, ha egyszer áldoznia kell a legjobb barátjára.

Mi ez ahhoz képes, hogy az embereknek is regisztráltatniuk kell magukat, bár a határidő nem olyan sürgős, mint kutyáéknál, s még nem dőlt el, hogy hová ültessük be a csipeket, de az biztos, hogy nyomon követhetőek leszünk és jelzéseket is kapunk:nem arra kell menned, a Fideszt majdnem szélsőjobbra találod!
Éppen emiatt kérem Tóth Zoltánt, hogy még egyszer nézze meg a idevonatkozó nemzetközi szabályokat: biztos, hogy az 2014-es választás titkos lesz, mert ez az egyik követelmény! A választási jogszakértő csak úgy meghúzta a vállát, amikor arra kérte a riporter egy tévéadásban, hogy beszéljen a választási törvényekről: "minden nemzetnek saját belügye a választás!" Csak néhány nemzetközi szabályt sorolt fel, és ezek között megemlítette titkosságot. Na, ezzel van alkotmányos bajom, hol van az előírt titkosság! Máris jelenthetem a velencei bizottságnak, hogy Magyarországon, már akkor követhetnek bennünket, - csip sem kell hozzá - amikor szekérrel, autóbusszal, gyalog, vagy járókerettel megyünk regisztráltatni magunkat. Minden falunak, településnek megvan a maga Kubatov listája, amiből két évre előre tudják, hogy ki hova szavazna! A fideszes szavazatszedő "bizottságok" már előre tudják, hogy kinek kell a szemébe néznie, kinek kell segély, kinek kell kis protekció, hogy egyszerűbben intézhesse el a dolgokat, cserében azt várja el a "bizottság", hogy a Fideszre szavazzon, akit ilyen "aprópénzzel" dobálják meg. Egyre jobban igaz a közmondás, hogy rossz szomszédság török átok, de a jó szomszédságon is átok ül, Már nem olyanok a szomszédok, mint azelőtt amikor kiültek az emberek a ház elé a kispadra, és megbeszélték együtt a gondokat. A nemzeti összefogás kormány mintha megteremtett volna egy "belső Trianont", amely során egyre jobban szétszakadunk.

Ez ellen csak pávatánccal lehet védekezni, úgy ahogy a "nagy tanár"
mondta és mutatta Összekacsintani a szomszéddal, mintha a nagy nemzeti összefogásban hinnénk, - és hiszünk is - de a pávatánc mögött előbb a faluközösséget, a szomszédokat kovácsoljuk össze egy nagy cél érdekében..
Én nem kérem a csipet, magamtól is tudom, hogy merre kóborolok.