Előző
Következő
új cikk

Belföld

Nem csak egy rendőrt öltek meg a Hajógyárin

Népszava|2012. aug 10. 05:26
[A+ A-]
Az 1995-ben a Duna-parton holtan talált Szabó János mellett egy másik rendőrnek, Horváth Istvánnak is nyoma veszett a Hajógyári-szigeten - írja Blikk. A lap információi szerint a Pinyó becenevű első kerületi körzeti megbízott 1996-ban tűnt el.
Az első kerületi körzeti megbízottat utoljára a Hajógyári szigeten látták - az akkor utána nyomozó kollégái sem értették, hogyan került szolgálati helyéről a harmadik kerületbe. Eltűnése azóta is rejtély: a férfi ugyanis rendezett családi körülmények között élt, és alapvetően mindenki jó rendőrnek tartotta. Az akkori nyomozás során öngyilkosságra utaló nyomot nem találtak. Az is furcsa, hogy sem a holtteste, sem holmijai, fegyvere, más értéktárgya nem került elő. A lapnak nyilatkozó nyugállományú rendőrtiszt elmondta: volt olyan tanúvallomás, amely szerint valamilyen magánakciója vitte az eltűnt rendőrt a szigetre, nem kizárt, hogy valaki megfigyeléssel bízta meg. Ez már csak azért is valószínű, mert a férfi dolgozott egy biztonsági cégnek is eltűnése idején. Családja feltételezése szerint valaki meggyilkolhatta, holttestét pedig eltüntették.

Mint azt lapunk megírta, újra elővehetik Szabó János megoldatlan gyilkossági ügyét, melyet 1997-ben már lezártak. A BRFK ifjúságvédelmi nyomozóját 1995 júliusában ismeretlen tettes fejbe lőtte, holttestét pedig a Dunába dobta. A Hajógyári sziget kapcsán kiderült emberölések kapcsán minden gyanús, az eredménytelenül lezárt nyomozást átvizsgálnak, így nem kizárt, hogy ez a két eset is végre lezárható lesz.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!