Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Mentegetőzik az eszközkezelő

Népszava|2012. aug 10. 08:04
[A+ A-]
Ősztől várhatóan ezres nagyságrendben vásárolja meg a bankoktól a bedőlt devizahitelesek ingatlanjait a Nemzeti Eszközkezelő (NET), miután a kormány a pénzintézetekkel kötött decemberi megállapodása alapján módosította az eszközkezelőre vonatkozó törvényt, szélesítette a jogosultak körét - tudatta lapunkkal a társaság.
Orbán Viktor kormányfő ígérete szerint idén nyolcezer, jövőre hétezer, 2014 végéig pedig 25 ezer devizahiteles otthonát venné meg az eszközkezelő, eddig azonban mindössze 8 lakást vásároltak.

Az eszközkezelő véleménye szerint a jogosultsági feltételek bővülése miatt a felajánlott ingatlanok száma jelentősen emelkedni fog. Az új törvény alapján már nem feltétel a kényszerértékesítésre jelölés, sem a két, családi pótlékra jogosító gyermek nevelése. Így az egy gyermeket nevelők is jogosultak lehetnek, amennyiben teljesül a többi elvárás.

Szakemberek szerint ugyanakkor nem csak a szigorú előírások miatt nem jelentkeztek eddig a bedőlt hitelesek, hanem mert visszariasztja őket a hosszadalmas ügyintézés, ráadásul inkább maguk próbálják meg értékesíteni az ingatlanukat, hogy szabaduljanak a hiteltől. Az MSZP azt közölte: remélik, hogy az eszközkezelő a miniszterelnökkel ellentétben komolyan is gondolja, amit mond. Ha nem, ősztől a parlamenti fórumokon is fel fognak szólalni a családok adósságválsága körül tapasztalt kormányzati semmittevés ellen.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!