Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Országos színházi évadnyitót tartanak Pécsen

MTI|2012. aug 10. 09:58
[A+ A-]
Először tartanak országos színházi évadnyitót: az eseményre augusztus 21-én kerül sor a Pécsi Nemzeti Színházban.
A rangos eseményre az összes hazai és külhoni magyar teátrum igazgatója mellett meghívást kaptak a legfontosabb előadó-művészeti szervezetek és a felsőfokú előadó-művészképző intézmények vezetői - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Pécsi Nemzeti Színháznak az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A megnyitón a Magyar Színházi Társaság, a Magyar Teátrumi Társaság, a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Magyar Koreográfusok Társasága is képviselteti magát. Az évadot L. Simon László, kultúráért felelős államtitkár nyitja meg, a vendégeket Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere és Rázga Miklós, a házigazda Pécsi Nemzeti Színház igazgatója köszönti.

Rázga Miklós az MTI érdeklődésére azt mondta: az országos iskolai tanévnyitóhoz hasonló színházi évadnyitó megszervezését fontos gesztusnak tartja a kulturális államtitkárság részéről, az pedig nagy öröm és megtiszteltetés, hogy az első ilyen rendezvénynek a nyár folyamán nemzeti előadó-művészeti szervezet címet kapott Pécsi Nemzeti Színház adhat otthont.

A direktor megjegyezte: mivel maga az évadnyitó zártkörű, a közönséget a Színház térre várják, ahol szórakoztatásukról fél háromtól az Ércbányász Fúvószenekar, este héttől a teátrum művészei gondoskodnak. Utóbbiak az új évad zenés előadásaiból és az elmúlt évad sikerdarabjaiból adnak ízelítőt. Az estét a Misina táncház és vízi fényjáték zárja.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!