Előző
Következő
új cikk

Együttműködés Mátra jövőjéért

Népszava|2012. aug 23. 16:07
[A+ A-]
A Mátra jövője és fejlesztése a célja annak az együttműködési megállapodásnak, melyet a napokban kötöttek Gyöngyösön
Együttműködést kötött a Mátra turizmusának fejlesztésére a napokban a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület és az Egererdő Zrt.

Gyöngyösön, a Mátravasút induló állomásán tartott ünnepélyes találkozón az Egererdő Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a cég elsősorban termelő feladatokat lát el, de közreműködik a természetvédelemben és a turizmust is segíti.

Emlékeztetett, hogy a Mátra idegenforgalma az 1890-es években lendült fel igazán, amikor a kiváló jogásznak Hanák Kolosnak köszönhetően elsőként alakult meg az országban a Mátra Egylet. Azóta sok magyar és külföldi vendégvonzó látogatóhelye lett hazánk legmagasabb hegyvidéke. A Mátrában több száz kilométer hosszú turista útvonalat létesítettek, amelyeken keresztül évről évre sokan barangolják be a hegy különböző részeit. Emellett turisztikai, illetve autóversenyt is rendeznek a Mátrában, melyek támogatója az Egererdő Zrt.

A Mátravasút fontos szerepet játszik a turisták szállításában a vonzó tájon kiépített vonalon a mátraaljai várostól Lajosházáig. A társaság a turizmus erősítésére már korábban csatlakozott szilvásváradi és az Eger Térségi TDM-hez, ezentúl viszont a Gyöngyös-Mátra TDM tagjai is lesznek. Ezzel is elősegítik a szorosabb együttműködést a pályázatoknál, a közös feladatok megoldását a Mátra fejlesztésében, illetve a turisták színvonalasabb kiszolgálásában. Bejelentette, hogy az Egererdő pályázatot nyújt be a Mátra ökoturisztikai fejlesztésére. Véleménye szerint a mostani együttműködés az erdész és az idegenforgalmi szakma közös összefogását jelképezi a jövő Mátrájáért.

A turisták minőségi ellátását szolgálják az utóbbi időszakban megvalósított fejlesztések. Így Mátraházán két-, Galyatetőn egy négycsillagos szállodában pihenhetnek a vendégek. A Sástónál Adrenalin-parkot létesítettek és hamarosan befejeződik a volt kemping négycsillagos fogadóhellyé történő átalakítása is.