Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Az újnáci színház bűze

Népszava|2012. aug 15. 16:11
[A+ A-]
Az újnáci vezetés alá került Új Színházban Csurka István egy antiszemita darabját akarják nyilvánosságra tűzni. Természetesen az újnáciktól nem is várunk el mást. Csak azt jegyeznénk meg, hogy a naptár 2012-t mutat. Budapesten egy állítólagos polgári kormány van hatalmon, nem is beszélve a főpolgármester úrról, aki nyilvánvalóan minden alávaló rasszista támadást elutasít. Vegyük hozzá a miniszterelnököt, aki a parlamentben jelentette ki, hogy ő minden kisebbséget megvéd, még a zsidókat is. Most persze nem a kisebbségeket kell, hanem a jogrendet.

Hát akkor uraim, rajta. Itt a kitűnő alkalom, hogy megmutassák, miről is beszéltek. Csak a szájuk járt vagy komolyan gondolták azt, amit mondtak? Hogy Budapest mégsem lehet a hosszú életű háborús bűnösök menedéke és egy közpénzből fenntartott újnyilas színház székhelye. Amit most Dörner György és tettestársai tesznek az provokáció természetesen. Ma a rasszista darabok, holnap a könyvmáglyák, holnapután meg a sarkon agyonvernek valakit, mert zsidónak/cigánynak vélik. És akkor a Dörnerek széttárják a karjukat, hogy nahát, nahát!

Megjegyzem, az ellenzékiek, meg mindazok a jóérzésűek is tehetnének ám valamit, akik szerint ez mégsincs rendben. Várjuk az ötleteket.
Ceterum censeo: Orbánnak mennie kell