Előző
Következő
új cikk

Belföld

Utólag "papírozták le" Orbán levelét?

Népszava|2012. aug 16. 05:07
[A+ A-]
Vannak, akik mindössze két nappal az újabb miniszterelnöki levelezést előkészítő kormányrendelet megjelenése után már kézhez is kapták Orbán Viktor küldeményét, ami felveti annak a gyanúját, hogy a kormányzati PR-akciót jóval korábban elkezdték előkészíteni és megvalósítani, mint hivatalosan ismertté vált volna. Vagyis a folyamatot utólag "papírozták le".
Tegnap a Facebook-on már felbukkant egy kézbesített levél, melyben Orbán az általa július elején ismertetett munkahelyvédelmi akcióról ad tájékoztatást.
"Azért írok Önnek, mert a kormány fontos döntést hozott" - kezdődik a levél, amelyben a kormányfő megállapítja: "az elmúlt két évben mi magyarok sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal".

A minimálbér emelése mellett a foglalkoztatáspolitikához kevéssé kötődő kormányzati sikerekről is beszámolt Orbán: "Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket, befagyasztottuk a rezsiköltségeket, megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, és eközben csökkentettük az államadósságot". A miniszterelnök nem rejtette véka alá az e teljesítmény miatt érzett büszkeségét, sőt tudatta: "ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam".

A levélhez a munkahelyvédelmi akció részleteit is taglaló mellékletet csatoltak. Az akció azonban egyelőre nem más, mint az Országgyűlésnek benyújtott két, még el nem fogadott módosító-javaslat, de az utcákon már óriásplakátok hirdetik a kormányzat még meg sem tett erőfeszítéseit. A levél miatt megkerestük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, azt tudakolva, hogy kaphatták már meg egyesek a levelet, mikor a levélkampány előkészítését elrendelő kormányhatározat is csak hétfőn jelent meg. Válaszában Havasi azt írta, "a levél kiküldése a kormányhatározat megjelenése után, e hét elején azonnal megkezdődött, szeptember elejéig minden nagykorú állampolgár megkapja Orbán Viktor levelét".

Pedig mikor kedden a kampánnyal kapcsolatban egy sor kérdést feltettünk Havasinak, még arra sem tudott választ adni, hogy mikor és hány embernek küldenek levelet, holott akkor már javában postázhatták őket. Azt továbbra sem tudni, mennyibe kerül az újabb levelezés, Havasi erről csak annyit írt lapunknak: "a finanszírozás a rendkívüli intézkedések keretből biztosított".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!