Előző
Következő
új cikk

Belföld

Elhatárolódik a revíziótól a Fidesz

MTI|2012. aug 16. 07:50
[A+ A-]
Kőszegi Zoltán fideszes parlamenti képviselő Magyarország revíziós törekvéseivel kapcsolatban "feltehetően nem alaposan átgondolt magánvéleményének adott hangot" az EMI-táborban - közölte a Fidesz szóvivője.
Selmeczi Gabriella ezt azután tudatta, hogy a Népszabadság kedden - idézve a Krónika című erdélyi lapot - azt írta: Kőszegi Zoltán szerint akár már nyolc év múlva fel lehet vetni a határrevízió kérdését.

A politikus a vasárnap véget ért EMI-táborban nyilatkozott így a székelyföldi Borzonton, amikor a hallgatóságból valaki felvetette, hogy miért autonómiáról, és miért nem Trianon revíziójáról esik szó. A tudósítás szerint a Fidesz politikusa úgy vélte, ha pártja tovább tud erősödni, és Magyarországot gazdasági és más tekintetben is sikerül erős országgá tenni, akkor majd hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdéseit.

Megírtuk, az erdélyi nyári táborok egyértelműen a magyarországi pártok reklámrendezvényei. Tusványos a Fideszé, az EMI-tábor (Erdélyi Magyar Ifjak) ma már a Jobbiké. Utóbbin ugyanakkor ezúttal nem Vona Gábor Jobbik-elnök kijelentései - ajánlatot tett a Fidesznek a Jobbikkkal való koalícióra - borzolták a kedélyeket, hanem Kőzsgei autonómiára vonatkozó kijelentése.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!