Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Gazdaságfejlesztésre alapított társaságot a Békés Megyei Közgyűlés

MTI|2012. aug 16. 18:02
[A+ A-]
A Békés Megyei Közgyűlés - az országban elsőként - gazdaságfejlesztő tevékenységre önálló társaságot alapított. A társaság tulajdonosaként a közgyűlés közvetlen szerepet tud betölteni a gazdaságfejlesztésben - nyilatkozta Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke az MTI-nek.
Farkas Zoltán elmondta, hogy a közgyűlés pénteken rendkívüli ülésen hagyja jóvá a társaság által már kidolgozott, augusztus végéig beadandó pályázati programokat és dönt a cégbíróság által előírt hiánypótlásról.

A Gyulai Törvényszék Cégbírósága júniusban jegyezte be a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Kft-t 500 ezer forint törzstőkével, a tulajdonos száz százalékban a Békés Megyei Önkormányzat - tette hozzá az elnök.
A társaság alapításának előnyeiről szólva kiemelte: a megyei önkormányzat hatásköréből adódóan eddig csak közvetítő szerepet tudott felvállalni a megye gazdaságfejlesztésében, így azonban a megyei területfejlesztés közvetlen szereplője lett.

A társaság feladata kiemelt gazdaságfejlesztési és foglalkoztatási programok kidolgozása, megvalósításukhoz hazai és EU-források allokálása, és a nyertes projektek megvalósítása, kivitelezése. A társaság foglalkozik pályázati tanácsadással és vállalkozást segítő szolgáltatásokkal - tette hozzá.

Farkas Zoltán szólt arról is, hogy a társaság jelenleg két gazdaság- és területfejlesztési projekttel pályázik támogatásokra, készült az észak-békési térségre egy foglalkoztatást segítő, édesvízre alapozott mezőgazdasági és élelmiszeripari program, a megyében élő fiatalok részére pedig egy vállalkozást ösztönző projekt, amelyet a társaság Bács-Kiskun és Csongrád megyék kereskedelmi és iparkamaráival, valamint egy civil szervezettel konzorciumban készített el.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!