Előző
Következő
új cikk

Vélemény

A megátalkodott

Népszava|2012. aug 17. 14:52
[A+ A-]
Azt olvasom a Klubrádió honlapján, miszerint "A Médiatanács (...) ismét kizárja a 95.3 MHz frekvencia pályázatán indult összes pályázót, eredménytelennek nyilvánítja a pályázatot. Teszi ezt annak ellenére, hogy a Fővárosi ítélőtábla jogerős ítéletében kimondta: a pályázat eredményes volt."

Vannak gyerekek, akik, ha egyszer kieszeltek valami gonoszságot, azt akkor se tudják abbahagyni, ha már agyon akarják verni őket. Orbán Viktor a fejébe vette, hogy márpedig a Klubrádiót akkor is elhallgattatja, ha már az egész világ tudja, hogy ez elemi gonoszság, a népe akarata ellen való, és amúgy is a joggal való visszaélés. De akkor is! Csakazértis! Orbán és a Médiatanács viselkedésének alapvetését Budai Gyula fejezte ki közérthetően: "És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?"

Orbán abban téved, hogy mindenki engedelmeskedik neki. A bírók is, mert ők nagyon félnek tőle. De nem: a bírók félnek, de ragaszkodnak az igazsághoz. A Médiatanács meg Orbán igazságához: csakazértis. Megátalkodottan.
Pedig Orbán megtehetné, hogy parancsot ad a törvényes viselkedésre. Rájöhetne, hogy a föladás néha győzelem.
Fölnőhetne végre a szerepéhez. Egy miniszterelnök nem államsuhanc, hanem államférfi.